Un altfel de limbaj ..

3d_art_-_our_world.jpgCitisem la un moment dat blogul unui prieten, despre dragoste. Titlul – „Dragostea – sentiment sau expresie?” (Sweet Ale blog)- ma pusese pe ganduri. Cu totii stim ca devine doar o expresie, in timp, in secolul asta. Hm, dar optimismul striga tare ca iubirea sincera exista totusi, e cea care nu se masoara in cat de des spui „te iubesc”, ci in cate moduri spui „te iubesc”.

Ma gandeam la mine, la 17 ani pe care i`am adunat si la care se va adauga si anul asta, cand implinesc 18 ani.. 😛 . Ma gandeam la visul acela maaare al iubirii mele, povestea imaginata inainte de a simti. Am adunat toate visele in care mai doream ceva de la cel pe care il voi iubi si ma va iubi. Copilareste, dar serios. Situatii amuzante, banale.

E frumos ca intr`o dimineata petrecuta cu prietenii la un service auto banal la margine de oras, sa il vezi pe furis cum iti rupe un boboc de trandafir alb din gradina unei batranici care priveste urat de la etajul 1 nervoasa, numai ca sa ii oferi un zambet; sau in mijlocul parcului, cand masinile trec pe stradute inguste, sa alerge sa fure flori din spatiul public, in susotelile altora 🙂 [iubesc florile]. Imi imaginam ca dragostea se ascunde in cineva care iti ofera jumatatea mai dulce a unei caise; in cineva care pe un vant puternic iti ofera hanoracul lui sa`ti fie cald, indiferent ca el sta si tremura zambind 🙂 sau in cineva care ia credit din telefoanele parintilor doar ca sa iti spuna nopate buna si sa iti auda glasul…

Trebuie sa recunosc: mereu visam la cineva brunet [moftul meu :D] care sa aiba ochii mari si copilarosi in stare sa`si schimbe culoarea: in razele soarelui sa fie verzi, energici, iar spre apus sa devina scoarta de copac – un caprui intens. Da, imaginatia mea mai bogata spre 17 ani, dorea pe cineva care cand spune „te iubesc”, are ochii imbibati in stralucire, iar cand se simte iubit, in jurul lui sa tresara fluturi..

Stii, e placut sa`ti faci lumea mai frumoasa dintr`un motiv simplu: sa iubesti. Dar cum iubesti, e foarte greu de simtit. Viitorul se micsoreaza, trecutul se mareste; fa prezentul sa fie etern, iar eternul mai frumos, mai colorat, in esente de zambete, altruism si incredere.

Modurile mele in care se spune „te iubesc”. In ele se masoara dragostea. Nu mai e doar un vis.

Si e doar povestea mea…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s