Muzica relaxanta: uplifting trance

Oamenii de stiinta din Marea Britanie si Germania au facut o descoperire interesanta: ascultarea a 50 de minute de uplifting dance music, duce la cresterea nivelului de anticorpi din organism.

Oamenii de stiinta de la Univesitatea Sussex si de la Institul Max Planck din Leipzig, au mai descoperit ca nivelul mare de stres, care poate crea probleme sistemului imunitar, scade dupa o sesiune de muzica dance. Concluzia este ca muzica va putea fi folosita pentru a ajuta in procesul de recuperare a persoanelor bolnave, pe perioada spitalizarii.

Doctorul Ronny Enk, cel care conduce grupul de cercetare, a declarat pentru telegraph.co.uk ca ” noi credem ca starea de placere indusa de muzica poate ajuta la reducerea nivelului de stres, sau chiar la intarirea sistemului imunitar. Nivelul de stres joaca un rol important, dar reducerea acestui nivel se pare ca se face diferit, in functie de genul de muzica ascultat”.

Cercetatorii au testat 300 de persoane, carora le-au cerut sa asculte 50 de minute de muzica dance, constatandu-se la sfarsitul experimentului o crestere a nivelului de anticorpi.

Sursa: beatfactor si http://www.radiotrance.ro

Ceea ce mi se pare foarte tare 😀

Reclame

4 gânduri despre “Muzica relaxanta: uplifting trance

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s