„Orice zid e o usa”

Little door in the wall (deviantart)
Little door in the wall (deviantart)

…care iti deschide alt Univers. Omul este construit din alegeri. Nu exista nici destin predestinat, nici lipsa unor semne divine. Exista libertate. Ca un vlastar: creste, creste, drept…daca se rupe, creste de la nodul format spre alt orizont; nu moare, nu se opreste din drumul sau. Asa e cu fiecare nod. Si cu oamenii. Ofera o viata diferita.

De cate ori nu se intercaleaza un obstacol in calea ta naturala? Visul tau nu coincide cu realitatea, te blochezi trist si privesti numai in caramizile puse ori de altii impotriva ta, ori de „destin”. Ceva nu merge. Ce faci? De cele mai multe ori, astepti. Ar trebui sa afli ca un zid iti lumineaza o noua cale. Orice zid iti indica alte perspective de viata, implica alte sentimente si trairi. Exista drumuri inchise, asa cum exista si potecute pe care le observi abia cand Evidentul se minimalizeaza. Calea aparent cea mai usoara este, de obicei, cea mai periculoasa pentru increderea de sine. Te blochezi cand nu-ti vine a crede ca simplul este gol. Ceea ce tine de aparenta pune in umbra subtilitatea profunda a simtului.  Nu zic ca sentimentul bate ratiunea la capitolul alegeri. Dar reuseste victorios sa sugereze alternativele unui banal sens unic si inchis.  Avem nevoie de speranta si de vointa.

Omul este libertate. Neputinta exista dincolo de limitele umane, pentru ca „orice zid este o usa” care iti arata alta versiune a lumii pe care o visezi. Pur si simplu, o alta alegere. Nu ti-o intuneca, doar ii ofera alta culoare. Iar culorile sunt frumoase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s