Draft de iulie: furtuna (30.06.2009)

O furtuna de proportii, fascinanta.

Rupere de nori in cerul imens. Din trei dintre ei, batrani si negri, zarea se transforma in cenusa uda. Se lumineaza cerul nervos intr-un ritm apocaliptic, inecand padurile intr-un fum opac. Furtuna e atat de nervoasa si grabita, incat tunetele dintre fasiile de nori zbiara de la stanga mea, la dreapta mea si invers. Sunt atat de furiosi incat se metamorfozeaza halucinant in mari de intuneric. Un tunet grandios, cu voce de razboinic, anunta vijelia. Imediat, clopotele unei bisericute anunta curajos ca e timp de retragere.

In mijlocul zarii se lumineaza. Norii se razbuna pe verdele padurilor.  Furia lor se pierde in nebunie: se rasucesc in loc, se prefac ca pleaca si inghit dealurile. Orasul gri este mai vesel ca furtuna, in clipa asta. Pluteste in cenusa. Doua ciori se invartesc fara directie, de parca s -ar bucura de vreme.  In alte doua biserici bat clopotele, in simfonia de sunete marete. Tunet, lumina, clopot, tunet, fulger clopot, clopot. Tunete succesive, mai potolite.

Privesc orasul de pe marginea lui. Are noroc ca e ferit intre doua dealuri impadurite. Furtuna ce se anunta de sub zarea Nordului si a Nord-Estului s-a stapanit: fara gheata, fara picuri mari. Doar o ploaie curata, racoritoare. Doar pe dealuri si-a facut de cap cu trasnete si fulgere si tunete speriate. Sunt ploile Sfantului Andrei, spune o femeie obisnuita cu vremea. Norii se pierd in urma mea. Sinistru timp, trista ora, fascinant sentiment.

Si-a urmat drumul spre Sud.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s