Vrei să te afirmi și să stai acasă? Ia-ți un ”job”.

Din câte știu eu, job înseamnă o activitate plătită, o muncă depusă din care îți iese ceva profit. Nu cred că mai este student, cel puțin, care să nu fie abonat la site-urile de recrutare existente la noi. Eu una, cred că am cont pe vreo 5, ejobs, bestjobs, bizoojobs, netjobs, myjob etc., pentru ceva ce presupune redactare. Na, jurnalismul. Și din ce în ce mai multe anunțuri își dezvoltă aceeași formulare seacă în ceea ce privește oferta pentru candidați: dorință de afirmare, dezvoltarea într-un mediu profesional, lucru de acasă, program flexibil. ÎN REGIM DE VOLUNTARIAT.

Dorința de afirmare o avem cu toții, ca mici genii în devenire ce suntem, dar nu undeva unde nici cel mai bine poziționat individ pe scara ierarhică nu se afirmă. Și ce dezvoltare profesională când stai în fund, acasă, trimițînd materialele pe net? Ce mediu dinamic, dacă lipsește cu desăvîrșire? Măcar de-ar fi o companie cunoscută sau cu potențial în sensul ăsta. Majoritatea anunțurilor nu se încadrează.

Nu zic nu ideii de voluntariat, dar deja nu prea se mai poate să muncești gratuit pentru micile site-uri, companii, organizații necunoscute, timp de cîteva luni, în condițiile în care nu ți se oferă decât grozavul avantaj de a semna cu numele tău articolele. Și trebuie să te dedici programului, să te ții de responsabilități, să oferi calitate, chiar să ai și experiență dacă se poate, și să scrii impecabil, atent, luînd foarte în serios…jobul. Nu e job chiar deloc.

Prea mari pretențiile pentru nimic. Nu exagerez, dar chiar prea multe anunțuri de, ăăă, ”angajare” cer multe în schimbul a nimic. E timpul prea contractat și responsabilitățile zilnice prea multe ca să mai muncești și degeaba. Voluntariatul sau practica se merită acolo unde știi că sunt șanse reale de dezvoltare, acolo unde îți place și acolo unde se merită, unde sunt oameni capabili să te învețe ceva și unde poți să și rămâi. Get a life sau get a job – sunt cele mai importante. Una din ele tre` să fie mișto.

Sau mai bine stai acasă și-ți creezi un blog, nu te presează nimeni. Se poartă de atîția ani. Asta da afirmare rapidă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s