Sclipiri de orbiri locale

Nu prea știm încotro ne îndreptăm, pentru că nu ne place îndreptarea. Suntem pierduți și dezorganizați, lipsiți de orice motivație, pentru că ne ignorăm zvîcnirile spirituale. Gîndim pe termen scurt, adeseori cu etichetă și cu dată de expirare. Uneori, de cele mai multe ori, gîndim pentru ieri și facem planuri pentru alaltăieri șamd. În loc să ridicăm privirea spre orizontul viitorului incert și maleabil, ne orbim cu petele trecutului clasificat în dosare de proastă calitate. Suntem extraordinari la a deconstrui speranța viitorului și la a construi cu fire de nisip murdar, trecutul.

Nu ducem coroane de flori monumentelor, ci sustragem fierul vechi pentru 1 leu/kilogramul. Contestăm educația, o prostim, în loc să asimilăm la foc continuu. Nu de alta, dar nu mai e cool.

Ne urâm îngrozitor și ne dispersăm ca niște idioți fără masă gravitațională. Intoxicăm solul care ne-a născut cu pașii artificiali și bombe atomice. Uităm să fim prezenți, de aceea suntem uitați imediat ce ne îngropăm sub 2 metri de pământ infertil. Firea noastră nenorocită nu trimite niciun impuls emoțional, ci doar vagi scuze jenante pentru un bolnav modus vivendi.

Recomand un articol de Adrian Cioroianu, publicat în Dilema de săptămâna asta, foarte bun

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s