Gabriel&Dresden, Ferry Corsten, Above&Beyond@TheMission 2011

În sfîrșit, anul cel mai promițător atît din punct de vedere al deplasării mele haotice prin ațele vieții și meandrele negre ale societății, dar și din punctul de vedere TheMission. Iubiții mei de altădată – GABRIEL&DRESDEN, alături de focosul Ferry Corsten și dragii de la ABOVE&BEYOND, ne vor rupe timpanele de bucurie și muzică bună în weekendul 5-6 august, la Mamaia, Năvodari. Biletele în avans costă 80 lei pe cele 2 zile, sau 50 lei parcă, pentru fiecare zi separat, în avans. Pe mine ei mă interesează, so….:

Anul ăsta, augustul ăsta, ne răsfățăm cu proaspăt reunitul duo Gabriel&Dresden (despărțiți prin 2008, în anul în care au cîștigat a doua oară premiul Best American DJ la Winter music Conference în Miami). Josh Gabriel și Dave Dresden mai sunt cunoscuți și sub aliasul Andain (cu Mavie Marcos) sau proiectul Motorcycle (cu Jes). Cîteva cuvinte bune despre cei doi producători/DJi…ei bine, Josh Gabriel s-a jucat cu sintetizatoarele și computerele din anii 80, ca apoi să creeze ”music tool”-ul Mixman – unul dintre primele programe de creat muzică folosind loop-uri audio digitale. Dave Dresden, pe de altă parte, a fost DJ, un cunoscut jurnalism de muzică dance și mai apoi, music director la grooveradio.com. Prin aceeași perioadă, Dresden se bagă în seamă cu Pete Tong, colaborează și de acolo începe povestea G&D. Muzica lor este bogată, emotivă și pozitivă, incluzîndu-se în aria progressive trance.

Gabriel&Dresden
Gabriel&Dresden

„We make music with lyrics and choruses, music that is emotive with melodies and meaning.” – Josh Gabriel

„We make songs that make you feel good about feeling bad.” – Dave Dresden.

Ferry Corsten !
Ferry Corsten !

 

 

 

Despre Ferry Corsten nici nu știu ce să spun sau de unde să încep, e un tip destul de tare și bine ajuns datorită talentului său creativ și puternic, de origine olandeză. Muncește continuu și jucăuș, dar cu aceleași note specifice mărcii Corsten, o marcă ce s-a detașat rapid de alți artiști și l-au consacrat pe scena dance. Merită tot respectul, rămâne un clasic al trance-ului, cunoscut înainte și sub aliasul System F. A remixat melodii de la artiști precum Duran Duran, U2, Faithless, The Killers, Moby și alți artiști de seama lui. Îl țin minte de cînd eram copilă și-i ascultam energia din Punk, Fire și-i simțeam căldura din Posession ori On my mind. Acum ne energizăm cu albumul Twice in a Blue Moon și așteptăm să ne facem praf de bine la The Mission, pe 5 august, la Mamaia. PS: deși la Creamfields, au fost prea puține persoane la scena lui (era Guetta mai încolo, deh), a dat peste cap mințile în cel mai tare mod! Energie și vitalitate în forță electronică, încadrate într-o muzicalitate clară.

Above&Beyond
Above&Beyond

Apăi ar trebui să scriu și despre Above&Beyond, dar mi-e lene, așa că voi fi pe scurt – e un proiect britanic de renume, cu tradiție, consacrat deja. N-ai cum să nu fi auzit de ei sau să nu îi fi ascultat măcar o dată în viață. Progresează încontinuu, de la uplifting trance la chillout și progressive. Sunt plini de dragoste în muzică, de metafore și sinestezii fermecătoare. Sunt ZEN! Și sunt printre primele 7 locuri în Top 100 DJ Poll / DJ MAGAZINE. Au colaborat cu zeci de artiști și vocaliști, dintre cei mai cunoscuți de pe scena trance. Au și FABULOSUL proiect Oceanlab (cu Justine Suissa), pe care îl ascult în mod aproape ritualic, cînd vreau să mă descătușez de energii negative și să mă încarc cu chestii zen și drăgălășenii interioare. Te tranchilizează foarte plăcut. Alte aliasuri sunt Tranquility Base sau Anjunabeats. Nostalgicul profund apare cu primul album, Tri-State, continuă cu Sirens of The Sea pentru notele văratice optimiste semnate Oceanlab și urmează Group Therapy, va fi lansat pe 6 iunie anul acesta, sunînd destul de promițător.

 

Așa că hai să fim acolo HIGH ! Trance around the world, pentru că e porția de fericire pentru vară ! Haidem să ne distrăăm!

Reclame

Un gând despre “Gabriel&Dresden, Ferry Corsten, Above&Beyond@TheMission 2011

 1. daca venea fiecare dj intr-o seara si tot as fi stat !
  e un regal, in materie de musica trance, de departe cel mai tare line-up propus vreodata audientei si fanilor romani 🙂
  in cazul meu, ma astept la mai mult, din partea fanilor romani, in privinta celor de la Above and Beyond. anul trecut, am mers special la Liberty Parade, pentru ei. a fost fain, in cazul meu, fiind trupa mea preferata. dar, jumatate de acolo, nu aveau ce cauta, din cate am vazut… nu a fost cea mai fericita decizie, de a ii chema pe britanici, care nu prea au de-a face cu specificul LP.
  despre PvD, ce sa mai zic, ar fi al treilea concert in care l-as vedea, dupa cele 2 de la Arene, din ultimii ani. probabil, va merge pe aceeasi idee de a pune musica mai putin comerciala, dar muzica trance, bine aleasa.
  Ferry va fi la prima mea auditie, desi a venit si el la un recent Liberty, unde a facut treaba buna. Gabriel and Dresden, nu sunt, neaparat, printre cei pe care-i voi urmari cu atentie, mai degraba as fi interesat de setul romanilor de la Snat and Vix. mai ales, ca va fi, dupa ce vor mixa si-n deschiderea lui Tiesto, nu foarte departe, in aceasta luna.
  mno, poate reusim sa ne strangem, cei din blogosfera si sa facem un The Mission Meet, la Navodari 🙂
  cele bune ! ne vedem acolo, AndreeA 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s