Cele mai dubioase concursuri de frumusețe de prin lume adunate

Văzusem o postare pe Facebook că in Italia s-a ales Miss Bunica Italiana 2011. Ciudat, la prima vedere, pînă curiozitatea mi-a dat un imbold mental: ”mă, chiar, oare ce concursuri dubioase se mai fac?”  Așa că m-am documentat online și am dat de cîteva. M-a surprins motivația fiecărui concurs: de la frustrările estetice chinezești sau narcisism senzual, pînă la sensibilitatea unor țări defavorizate sau nebunia ciudățeniilor naturii. Take a look!

1. Miss și Mister ”Fund frumos”. Concursul de ”Cel mai frumos fund din lume” a fost lansat prin 2007 de către o întreprindere de lenjerie intimă, numită Sloggi, și evaluează plăcutul posterior atît al bărbaților, cît și al femeilor. Premiul pentru fiecare categorie este un contract de modeling, cum am putea anticipa. Prima care participă în video se pare că e din România…

2. Miss Exotic World este concursul pentru reginele burlesque-ului, ținut în Las Vegas – centrul plăcerilor și exceselor! – și strînge fonduri pentru Burlesque Hall of Fame (destule femei frumoase pe acolo…). Acest concurs atrage reginele burlesque-ului de acum zeci de ani, dar și participante ale scenei neo-burlesque, întrecîndu-se în performanțe specifice de-a lungului unui week-end, cukminînd cu o competiție de încoronare a unei singure performere. Acest concurs este cu atît mai important cu cît semnificația Muzeului Burlesque este imensă pentru comunitatea lor, iar cîștigarea titlului reprezintă o onoare de top pentru participantă.

Michelle L'amour la Miss Exotic World Pageant 2007
Michelle L'amour la Miss Exotic World Pageant 2007

3. Dacă trecem la o notă mai serioasă, Miss Landmine este o celebrare a mîndriei și puterii de a trece peste imperfecțiunea fizică a femeilor din Angola, concursul fiind o competiție inspirată din războiul civil sîngeros din acea regiune, unde milioane de mine au fost plantate. Creat de artistul norvegian Morten Traavik, Miss Landmine, concursul de ”frumusețe” oferă titlul de mai sus și ca prim premiu, o proteză de picior.

4. Miss Gravidă…nu se putea să nu existe și un concurs pentru asta, că deh, femeile au o problemă în perioada sarcinii – se simt urîte, deși arată mai frumoase în modul natural. Ideea e că doar pentru că burtica crește, nu înseamnă că nu poți aspira la un titlu de frumusețe, așa că Miss Pregnant sărbătorește frumusețea rotunjimilor. Și mai apar și în bikini!

Femei, femei, e plină lumea de femei însărcinate

5. Miss Navajo Nation – evident, participantele sunt membre ale Națiunii Native Americane Navajo, dar partea cea mai interesantă este că ele trebuie să demonstreze aptitudini esențialele tribale – precum măcelărirea unei oi…Ele sunt judecate după igiena procesului și eficiență. Vestimentația? O rochie sau alte văluri tribale, acoperite de un halat de măcelar…dubios. Btw, frumoase accesorii. Un exemplu de participantă, aici.

Miss Navajo (+Măcelara)
Miss Navajo (+Măcelara)

6. Miss (ciudățeniile naturii) Klingon Empire este un concurs deviant al ciudățeniilor ținut la Convenția Star Trek în Atlanta.Nu pot pricepe de unde vine motivația sau farmecul acestui concurs, dar na. Participă femei membre ale Dragon*Con și sunt judecate după frumusețe (costume, make-up și modeling, identificîndu-se cu un caracter din orice încarnare din Star Trek), talent (orice le vine în cap să presteze) și personalitate (fiecare va răspunde la o întrebare/provocare în acord cu specificul costumației).

Miss Klingon Empire 2004 "Capt. KheTara sutai-Lorenssith" (Christine Evans-Arriaga)
Miss Klingon Empire 2007 "VarkNa B'traughh" (Valerie Rice)

7.  Trecem iar la un concurs al frumuseții – artificiale: Miss Artificial Beauty în China. Povestea începe și se termină în 2004, ca urmare a eliminării unei chinezoaice care suferise retușuri estetice, de la un concurs de frumusețe dată de mama-natură. Au participat femei între 18 și 62 de ani, cît și un transsexual, care au dovedit că au avut parte de o intervenție chirurgicală estetică.

Femei artificiale?

8. Preferatul meu – Miss JUMBO QUEEEEEN ! Nu mă așteptam ca Thailanda să aibă astfel de femei, dar iată că se poate. Țara găzduiește concursul femeilor mari și frumoase. Acest eveniment se ține lîngă Bangkok, la Terenul Elefanților Samphran, ca parte a festivității Jumbo Banquet Elephant Feast (n-am înțeles legătura…). concursul alege participanta care afișează cel mai bine caracteristicile unui elefant – grație, eleganță și mărime, iar cîștigătoarea va conduce un banchet jumbo și va sprijini cauzele promovării elefanților în Thailanda (…și acum am înțeles).

9. Ms Senior Sweetheart este un concurs pentru doamnele peste 58 de ani și se ține anual în Massachusetts, cu intenția de a dezvălui publicului că doamnele trecute de tinerețe au multe de arătat, incluzînd talente, interviuri și rochii de seară. concursul are vechime, el începînd din 1978.

10.  Unul dur – Miss Armata Rusă. Suntem conștienți de forțele ruse, dar de frumusețile rusești din cadrul Armatei, nu. Care ar fi oare, scopul unui astfel de concurs? Păi să aibă parte Armata de o publicitate bună și de recruți mai mulți. Ministerul Apărării a decis ca în 2005, 19  femei-soldat/marinar să participe la competiția televizată live. Cum s-a desfășurat? Participantele au mers pe catwalk, bineînțeles în uniformă, au cîntat acompaniate de chitariști  („Since we’re soldiers, our first concern is automatic weapons; boys come second”), s-au întrecut în competiții specifice armatei, s-au folosit de tancuri și de arme automate. (Cum e asta?!). Din păcate, parada în binkini nu a avut voie.

11. Cel mai straniu mi se pare Concursul Siberian Prison Beauty. Apărut dupa 2001, concursul are rolul de a oferi un bilet către libertate unei femei condamnate, dar și rolul de a schimba în bine concepțiile și modul de trai într-un astfel de loc sumbru. Cu rochii împrumutate, machiaj ieftin și pantofi stiletto, femeile visează la libertate și dreptul de a fi iar femei în adevăratul sens liber al cuvîntului.

Photo Credit: Witold Krassowski

Surse: http://www.marieclaire.com/world-reports/news/latest/crime-beautyhttp://society.ezinemark.com/strange-beauty-contests-in-the-world-77361dd70a34.htmlhttp://www.oddee.com/item_96662.aspx

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s