Sibiu, te iubim! cronica unui revelion divin

Cam cu 3 zile înainte de R.E.V.,  toate ne-am tot gîndit și răzgîndit în legătură cu spațiul în care ne vom dansa sufletele și ne vom bea fericirea în clipele din noaptea magică dintre 2011 și 2012. Petrecerile din București erau cam scumpe și nu atît de uimitoare precum voiam, așa că ne-am decis – fie ce-o fi, mergem la 20:12, petrecerea de la Sibiu, unde totul ar fi fost purrfect: muzica fenomenal de bună, oamenii zen și frumoși, prețurile foarte OK, toate într-un decor de poveste (bine, nu mă refer la depozitul de mobilă în care s-a ținut revul, ci la Sibiiiiiiiiiiiiiu) și cel mai important, eram cu oamenii la care țin cel mai mult 😀

Bun. Ca să meargă totul strună, ne-am pus pe căutat cazare. Zeci de  telefoane, cu 2 zile înainte de marele eveniment. De asemenea, zeci de răspunsuri negative, evident. Pînă cînd…am găsit cazarea perfecta fix în Piața Mică, printre străduțele alea pietruite frumos și boem. Sîmbătă dimineața, după o oră de somn, haidem în excursieeee! Făcut bagajele, mîncat, băut cafea, pornit la un drum anevoios. Am început cu pauze mici și dese – cheia marilor succese – și cu berea de la 9 dimineașa, de trezire. La 11 eram petrecăreți, pe lîngă peisajele de vis ale Văii Oltului, prinși între stîncile abrupte, ceață pe drum și mirosul pur al naturii. Cîteva poze frumoase și iar la drum.

Ajunși în Sibiu, aproape de locul cazării, coborîm și noi să luăm bagajele. Primirea de bun-venit ne-a făcut-o un sibian teribil de vesel, care ne confunda cu niște turiști străini. În semn de bun-venit, ne-a oferit o gură de vin să ne fericim și noi că  deh, suntem în SIBIUUUU! După ce ne-am luat rămas bun de la sibianul îmbătate de fericire, ne-am cazat. Am mîncat, ne-am dormit și ne-am pregătit de marele eveniment. La 00:00, ne-am dus în Piața Mică, în mijlocul oamenilor, să ne bucurăm copiii din noi cu fascinantele lumini ale artificiilor și să bem o șampanie, cum cere tradiția. Am filmat, am rîs, am dansat, am țipat și ne-am pupat. Secunda care a trecut între ani a fost magică, cum îmi doream, pecetluită cu un sărut tandru. Mi se împlinise dorința, m-am simțit fericită. Love.

Să purcedem spre petrecere pe jos. Taxiuri nu erau, logic. Am găsit noi unul, ne-a condus spre locul desfășurării acțiunii, am stat 20 de minute la garderobă, ne-am luat un pahar de alcool și am dansat pînă în zori de zi, cu fericirea în suflet și în corp. Siluetele în jur erau deja amorțite și amețite din diferite motive care nu mai contează – fericirea vine în diferite feluri, pînă la urmă. Ne-am mai întîlnit cu cîtiva prieteni din București, am mai sărbătorit cu sibienii și în rest, am dansat dansul fericirii. Mai frumos de atît nu se putea – muzica extraordinară, oamenii pe care îi iubeam, îndrăgosteală și relaxarea de a fi într-un oraș boem.

Ce mai merită punctat: oamenii de acolo sunt altfel. Sunt sociabili, amabili, deschiși, răbdători. Oameni mișto. Mai ales taximetriștii – corecți, de treabă, surprinzători față de cum îi știm pe alte meleaguri. Unul din ei nici nu ne-a mai taxat. Și gazda care ne-a ținut cazați ne-a lăsat să ne desfășurăm fără probleme, fără verificări. De asemenea, în seara de dinainte de rev, cînd toate magazinele erau închise și noi muream de foame, ne-am dus frumos în Piață și la căsuțele de lemn, să bem o țuică fiartă, un vin fiert și să mîncăm un sendviș, ceva. Lumea era veselă și amabilă, tipul care servea ne-a dat și o dedicație muzicală la radio și ne-a urat la mulți ani. Rîdeam ca proștii pe acolo, într-un frig puternic, da-i ok bă!

La mulți ani și vouă, pentru mine a fost un Revelion boem și fericit. Le mulțumesc pentru participarea la fericire Georgianei, Ioanei, lui Teo:* și lui Vlad, pentru că au făcut posibilă această întrunire de excepție și îi rog să o mai repete cu alte ocazii.

XX.

 

Reclame

2 gânduri despre “Sibiu, te iubim! cronica unui revelion divin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s