cu și despre pansamente emoționale. despre „rebound”

Uneori, îți vine și ție rîndul să lași ploile sărate să ți se prelingă la vale. Uneori, cînd intri într-o relație, e rîndul tău să fii cel pregătit de război, cel care începe să iubească mai mult decît este iubit. Cînd se întîmplă acel uneori, uneori, te simți folosit pe post de tampon emoțional, de rebound girl/guy. Și cu atît mai mult cu cît, fără să-ți fi dat seama, ai cedat tentației de a căuta în trecut și poate găsi ceea ce nu doreai din tot sufletul. Rămășițele, amintirile persoanei care a fost în locul tău acum ceva timp, în relație cu persoana pe care o ții de mînă,  dar care a fost iubită mai mult decît a iubit pe cine iubești tu acum mai mult.

Cînd ești cu o persoană care te face să uiți de o dragoste pierdută, ești crud în remarci, ești fals în mîngîeri, te minți și ataci fără milă, distrugi psihic, uitînd că ți-ai ales drept țintă a rebound person, care nu o să-ți înghită chestiile astea. Și ești conștient că what goes around comes around, so… ar trebui să te aștepți la un schimb de roluri pe viitor sau poate că ai și schimbat rolurile cîndva.

Cînd devii un rebound, te doare mai rău decît cînd ai suferit din dragoste din alte motive. E dureros să te simți folosit, să fii luat for granted. Ai vrea ca celălalt să învețe să fie empatic și sincer cu sentimentele sale. Cînd vine momentul acela în care vezi diferențele în felul celui pe care îl iubești de a se manifesta față de tine și compari cu felul în care se manifesta cu fosta iubire, te simți jalnic, neînsemnat și mic, atît de mic… Dar! Ideea e că, tot uneori, ca rebound o cam cauți cu lumînarea, pentru că vrei sinceritate și adevăr. Uiți că adevărul nu e corect întotdeauna, în niciun caz față de tine, cînd dorești tu, cînd ești mîncat de nesiguranță și neîncredere în frumos.

Și nu te imaginai niciodată ca rebound, ba chiar ți s-a și repetat asta. Ce bine! Nimeni nu te folosește ca pansament emoțional, toată lumea te iubește și te place așa cum ești, te apreciază, vede dincolo de aparențe și se interesează de binele tău. Ce ideal! Idealurile nu se ating, amintește-ți. Dacă dai de o persoană pe post de rebound, zic să suferi acum pentru trecut, ca să nu suferi mai încolo înzecit. Și nu trage după tine persoanele care nu merită să sufere. Bucură-te în tihnă de suferință și ieși la lumină cînd ai sufletul rupt, dar cusut bine, dornic de a pulsa din nou a dragoste. Nu-l scoate cînd încă mai sîngerează spre trecut. Cînd te face să îți reverși regretele, blestemele și nervii asupra persoanei care te iubește mai mult decît vrei să crezi. Deschide-te, chiar dacă ai simțit în trecut că te-ai deschis degeaba și te-ai lăsat călcat în picioare, cu tot cu vise și cu dragoste. Nu te pierde în întuneric. Oferă chiar dacă simți că nu mai ai de oferit nimic sau că ai oferit prea mult și nu ai primit pe măsură. Poartă-te sincer, poartă-te precum copilul din tine care are nevoie de puritate și deschidere spre emoțiile care flutură în ochii celui care te ține de mînă chiar și cînd nu meriți. Poate nu meriți, dar te ține în brațe, nu-ți dă drumul, te lasă să plîngi. Cu promisiunea ca, după ce îți ștergi lacrimile, să ții și tu persoana din fața ta în brațe, cînd va plînge.

Reclame

4 gânduri despre “cu și despre pansamente emoționale. despre „rebound”

  1. been there, done that. dar macar mi-am facut treaba. am fost un rebound profesionist, de efect:))). cred ca ma pricep. as putea sa ma gandesc la o cariera in acest domeniu:))).
    cu alte cuvinte mi-ai citit gandurile, din nou. si-ai spus-o mult mai bine decat as fi putut sa o zic vreodata.

      1. am un mare defect: din frica de-a nu-i face pe altii sa sufere mi-o cam iau eu. dar nu-i problema, noi sa fim sanatosi:)))) :-j ca eu ma calesc asa. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s