One World Romania prezintă evenimentul dedicat jocurilor video documentare, la Centrul Ceh!

Nu ratați o nouă zi de Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania!

„Astăzi, joi, 24 martie. Poate că acum, în urma declarării doliului național, după teribilele atentate de la Bruxelles este cu atât mai important să fim împreună, să ne întâlnim ca să discutăm despre ce se întâmplă în lume și să nu ne închidem în case. Suntem cu gândul alături de victimele tragediei și de toți cei care trec prin momente crunte acum.”, scrie în noul comunicat de presă One World Romania.

Așadar, cea de-a patra zi de festival a început tot la Cinema Eforie, la ora 10:00 cu proiecția pentru liceeni a filmului „Every Face Has a Name”, unde va fi prezent pentru discuții și regizorul documentarului, Magnus Gertten. Tot cu el puteți discuta și la proiecția filmului de la ora 18:00, tot la Cinema Eforie.

La Cinema Elvire Popesco și Cinema Union, proiecțiile încep de la ora 16:00. Atunci are loc la Elvire Popesco premiera mondială a documentarului „Only Barberry Remains”, la care vor participa Lia Sudermann, regizoarea filmului, editorul Franz Xaver Schumacher și directorul de imagine Gregor Steinweg.

De la ora 18:00 la Centrul Ceh începe evenimentul dedicat jocurilor video documentare, la care vor participa Ludo Hekman și Michiel van der Ros, din partea companiei olandeze Butch and Sundance. Cei doi vor vorbi cu publicul despre proiectele lor existente, dar și despre potențialul enorm al acestei industrii în continuă dezvoltare pe plan global. Detalii complete despre eveniment și jocurile pe care le puteți încerca la festival gasiți aici.

Pentru iubitorii de film documentar și dans, de la ora 18:00 la Centrul Național al Dansului se va proiecta „Dancing with Maria”, unde vă puteți întâlni și cu regizorul Ivan Gergolet.

La Hollywood Multiplex de la ora 18:30 puteți vedea unul dintre documentarele nominalizate la Premiile Oscar 2016 – „Cartel Land”, iar de la ora 20:30 vor fi proiectate scurtmetrajul „Keeping Balance” și lungmetrajul „India’s Daughter”.

Recomandarea zilei: COUPS DE FOUDRE / Cinema Union / 18:00

Cinci femei tinere ale căror traiectorii de viață le-au adus într-un adăpost  prezintă cinci povești de dragoste dramatice. Pe rând, fiecare oferă o relatare cronologică a procesului prin care relația sa romantică s-a degradat datorită violenței partenerului masculin. Umilința, izolarea, dependența, intimidarea, amenințările, negarea sau (auto-)învinovățirea – o întreagă simptomatologie a semnalelor de avertisment este detaliată în cele cinci interviuri despre faliile care cresc în interiorul unei relații și despre încercările de a rezista abuzului fizic sau psihologic. Filmul este proiectat împreună cu scurtmetrajul „Fair Play”.

www.oneworld.ro

Coup de foudre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s